Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk.
I Børnehuset Krogstenshave har vi følgende mål i forhold til mad og måltider:
Børn og personaler får på skift tildelt værtsrollen. Værterne fungerer som bindeled mellem køkken og stue. Værterne vil blive involveret i madplanen, får mulighed for at hente maden, og skal formidle videre til de andre børn om dagens ret.
Personalet er nysgerrige rollemodeller, som udviser madglæde og italesætter et positivt madsprog. De er bevidste om at skabe rammerne for inkluderende spisemiljøer. Vi skaber et miljø, hvor børnene bliver nysgerrige og får lyst til at smage.
Børnene i Krogstenshave bestemmer selv hvad de vil have på deres tallerken, ligesom de bestemmer hvad de vil smage på. Vi tror på, at vi som voksne rollemodeller, giver børnene en naturlig nysgerrighed som gør at de får lyst til at være madmodige. Hvis barnet ikke kan lide maden kan de altid gå i køkkenet og få et stykke rugbrød. Hvis vi oplever børn som altid kun spiser rugbrød, tager vi selvfølgelig en snak med barnets forældre for at lægge en plan for hvordan barnet får en mere alsidig kost.
Vi serverer morgenmad, formiddagssnack, frokost og eftermiddagssnack. Menuplanerne bliver hver uge lagt på vores forældreintranet Aula